Den originale teksten

https://www.spleis.no/project/12901

Mtp at store deler og hele poenget med teksten ble fjernet pga andrepart er det mange som lurer på va saken dreier seg om. Jeg velger derfor å dele den originale teksten her 

En god venninde av meg kunne trengt litt hjelp nå. Ronja, som hun heter har den alvorlige lungesykdommen CF (cystisk fibrose). Ikke alle med CF kan få barn. Men etter et tøfft og rissikofyllt scangerskap, ble endelig Ronja mamma. 
Det ble en tøff start på morsrollen, med hastekeisersnitt og prematurt barn.
Far til barnet reiste tidlig i svangerskapet til utlandet og ble der i ca 6 mnd. Dette til tross for at han visste det kom til å bli et vanskelig rissikosvangerskap.
Barnefar kom deretter inn i bildet etter barnet ble født, og da med en beskjed på dag 7 om at han kommer til å gå rettens vei og kreve full omsorg for barnet..
Hovedgrunnen til dette er at han har lest at folk med CF dør før de er 30, noe som nødvendigvis ikke stemmer. Ronja er nå 22 år og har mange år forran seg som mamma.
Både Ronja og barnefar har en fortid med dårlige valg, dette er noe Ronja har lagt bak seg. 
Hun er ufør pga sykdommen. Men har til tross for dette tatt tak i livet sitt, kjøpt seg leilighet og skapt en trygg framtid for seg selv og barnet sitt. Hun har tett oppfølging med bare positive tilbakemeldinger og skryt. Hun har også familie rundt seg som hjelper til om det skulle bli behov for det. 
Barnefar har ikke hatt fast stabilt arbeid eller bolig sammenhengende over lengere tid. Ingenting tilsier at han vil bli en bedre omsorgsperson. Barnefar har i en periode på 3 mnd uteblitt fra 23 samvær med sitt barn. Det er også usikkerhet om far har gitt helt slipp på fortiden, men dette er kun basert på rykter.
Pga at Ronja er alene med barnet og ufør, er store advokatutgifter i forbindelse med rettsaken en stor bekymring for henne. Hun har jobbet hardt og vært så flink til å ta tak i ting og tilrettelegge alt for sitt barn, og fortjener så absolutt ikke dette. Hun fortjener og trenger ro rundt seg og barnet. Hjelp til advokatutgiftene er noe som ville hjulpet henne veldig, og fjernet litt bekymringer og stress.
Håper mange vil bidra så ikke denne kampen blir så tung for henne. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ronja Dahl

Ronja Dahl

22, Trondheim

Kategorier

Arkiv

hits